Degustacinės vakarienės

Degustacijų kultūrą pasaulyje įkvėpė prancūziškas žodis „degustation“, reiškiantis kruopštų įvairių maisto produktų ragavimą, ypač daug dėmesio skiriant pojūčiams ir kulinariniam menui. Šiuo principu kasdien vadovaujamės ir Trinity.

Trinity degustacinę bei šventinę vakarienę sudaro aperityvas, amuse-bouche (vieno kąsnio užkandžiai), pagrindiniai patiekalai ir desertas.

Laikdamiesi geriausių klasikinio restorano tradicijų, po užkandžių vaišiname citrinų šerbetu su pasirinktu distiliuotu gėrimu – „Intermezzo“, skirtu atgaivinti skonių paletei.

Degustacinė vakarienė #1

Aperityvas

  • Naminė burokėlių duona su šviežiai išpurentu burokėlių sviestu.

Vieno kąsnio užkandžiai

  • Lašišos Gravlax. Avokadų tyrė, kapario uoga, duonos traškutis

  • Antienos Confit kroketas. Trumų pasta, trumų majonezas

  • Burokėlių Napoleonas. Pistacijos, gorgonzolos sūrio kremas 

Pagrindiniai patiekalai

  • Burrata su pomidorais. Balsamico ikrai, kedrinės pinijos, pesto padažas, alyvuogių trupiniai

  • Antienos krūtinėlė. Pomme purée, glazūruoti brokoliai

Desertas

  • Baltojo šokolado crème brûlée su avietėmis.

Vakarienės kaina 50 eur
Vynų derinimas prie vakarienės 25 eur

Degustacinė vakarienė #2

Aperityvas

Naminė burokėlių duona su šviežiai išpurentu burokėlių sviestu.

Vieno kąsnio užkandžiai

Upėtakio tartare. Sūdytas agurkas, kapario uoga, žolelių crème fraîche


Lašišos mousse. Kompresuotas agurkas, upėtakio ikrai


Kalmaras su romesco padažu. Alyvuogių trupiniai, žolelių aliejus

Pagrindiniai patiekalai

Jautienos išpjovos tartare. Putpelės kiaušinio trynys, karnišonai, naminės gruzdintos bulvytės

Aštuonkojo čiuptuvas. Degintos bulvytės, paprikos, romesco padažas

Desertas

Baltojo šokolado crème brûlée su avietėmis.

Vakarienės kaina 50 eur
Vynų derinimas prie vakarienės 35 eur